České melouny

Přihlásit se Zaregistrovat se
Sponzor Stemelli

Cesnek.cz

Marmeláda z melounu

Ingredience

2kg melounové dužiny, 1,5kg želírovacího cukru, 2 citrony. PŘÍPRAVA: Meloun oloupeme, dužinu rozkrájíme, vybereme pecky a nakrájíme asi na dvoucentimetrové kostičky.

Postup

<p>Kousky melounu prosypeme ve velké míse želírovacím cukrem a zalijeme šťávou ze dvou citronů. Přetáhneme fólií a necháme 4-5 hodin odležet v chladu.</p> <p>Proslazený meloun povaříme as 5 minut, průběžně mícháme a sbíráme pěnu z povrchu. Po 5minutách varu zkoušíme, jestli marmeláda rosolovatí – na studeném talířku by měla udělat kapku, která po naklonění nesteče.</p> <p>Sklenice vypaříme horkou vodou nebo je necháme několik minut vyhřát na plechu v troubě a naplníme marmeládou. Uzavřeme, necháme je chvíli odstát a pak obrátíme dnem vzhůru.</p> <p>TIP: Přimíchejte do marmelády trochu nastrouhané citronové kůry nebo přidejte hrst malin.</p> <p>Celá příprava trvá cca 15 minut. Vaření by mělo být 7 minut.</p>

Tento recept 19.07.10 17:56 přidal uživatel Vašek.

Zpět na seznam receptů

© 2018 Václav Kozák (O autorovi)