České melouny

Přihlásit se Zaregistrovat se
Sponzor Stemelli

Cesnek.cz

Meloun se sherry krémem

Ingredience

3 plátky bílé želatiny, 2 žloutky, 40 g cukru, 100 ml cream sherry, 150 ml smetany ke šlehání, 1 cukrový meloun (např. galia nebo kantalup), 2 lžičky sekaných pistácií

Postup

1. želatinu namočíme na 5 min. do studené vody. V míse utřeme vaječné žloutky s cukrem a dál mí cháme v horké vodní lázni. Přidáme vymačkanou želatinu a rozpustíme. Pomalu přiléváme sherry a umícháme do krému. 2. Mísu vložíme do ledové vody a mícháme, do kud krém nevychladne. Potom přidáme smetanu ušlehanou dotuha. 3. Meloun rozpůlíme, zbavíme semen, olou peme, nakrájíme na dílky a vypíchneme několik ku liček. Dílky melounu rozdělíme do misek. 4. Krémem naplníme cukrářský sáček s hvězdico vou hubičkou a nastříkáme ho do misek. Ozdobí me kuličkami melounu, pistáciemi a mátou. Tip: Sherry můžeme na hradit 100 ml broskvového sirupu.

Zdroj

www.prima-recepty.cz/recept/38454-meloun-se-sherry-kremem/

Tento recept 25.07.10 21:56 přidal uživatel Vašek.

Zpět na seznam receptů

© 2024 Václav Kozák (O autorovi)