České melouny

Přihlásit se Zaregistrovat se
Sponzor Stemelli

Cesnek.cz

Piškotový melounový dort

Ingredience

příprava asi 30 minut, chlazení asi 2 1/4 hodiny, 1 světlý-piškotový korpus (koupíme hotový) krém: 1 cukrový meloun (asi 1 kg), 5 lžic citronové šťávy, 1 lžíce kokosového likéru (Batida de coco), 10 plátků bílé želatiny, 500 g zakysané smetany, 75 g cukru

Postup

1. Dortový korpus položí me na kuchyňský vál a posadíme na něj přiměře ně veliký dortový prstenec. 2. Překrojíme meloun, vybe reme zrníčka a obě poloviny melounu oloupeme. 3. Z melounové dužiny ukrojíme dva asi 2 cm silné plátky. Tvořítkem na cuk roví vypichujeme dvanáct malých vzorů (např. srdí ček). Vypíchnuté tvary pokapeme 1 lžící citronové šťávy a likérem. Uložíme do chladničky. 4. Zbytek dužiny vložíme do mixéru, přidáme citronovou šťávu a cukr a roz mixujeme na pyré. 5. želatinu namočíme na 5 minut do studené vody, vymačkáme, při nízké tep lotě rozpustíme a tenkým pramínkem zamícháme do melounového pyré. Me lounovou směs postavíme na 15 minut do chladničky. 6. Mezitím našleháme zakysanou smetanu. Jak mile začne melounové pyré želírovat, vmícháme do něj našlehanou zakysanou smetanu. Ovocný krém rozprostřeme na dortový korpus. Povrch uhla díme. Dort postavíme nejméně na 2 hodiny do chladničky a krátce před podáváním ozdobíme me lounovými srdíčky. Obměna: Pro přípravu dortu, ale i na ozdobu můžeme vyzkoušet i jiné druhy melounů, jako např. vodní nebo kantalup.

Zdroj

http://www.prima-recepty.cz/recept/33473-piskotovy-melounovy-dort/

Tento recept 25.07.10 22:06 přidal uživatel Vašek.

Zpět na seznam receptů

© 2018 Václav Kozák (O autorovi)