České melouny

Přihlásit se Zaregistrovat se
Sponzor Stemelli

Cesnek.cz

Ovocný salát s fíky a melounem

Ingredience

1 ks vodní meloun  2 lžíce med  1 ks pomeranč  0,75 hrnku hroznové víno  1 ks limetka  4 ks fík  1 lžíce javorový sirup na ozdobu  4 snítky máta

Postup

Pomeranč dobře omyjeme, nastrouháme z něho kůru a vymačkáme šťávu. Meloun rozkrojíme na čtvrtky a vybereme z něj všechna semena. Odkrojíme kůru, dužninu nakrájíme na kostky o hraně asi 2,5 cm a dáme do mísy. Přidáme hroznové víno a fíky nakrájené po délce na 8 klínků. Z dobře omyté limety ostrouháme kůru a v malém rendlíku ji smícháme s pomerančovou kůrou a šťávou, javorovým sirupem a medem. Směs přivedeme na mírném ohni k varu a potom nalijeme na ovoce. Zamícháme a necháme vychladnout. Znovu zamícháme, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme nejméně na hodinu do chladničky. Během chlazení salát několikrát promícháme. Ovocný salát rozdělíme do skleněných misek, případně ozdobíme snítkami máty a podáváme.

Tento recept 18.01.12 09:12 přidal uživatel Miroslav.

Zpět na seznam receptů

© 2018 Václav Kozák (O autorovi)