České melouny

Přihlásit se Zaregistrovat se
Sponzor Stemelli

Cesnek.cz

Melounová polévka s jahodami

Ingredience

250 ml suchého bílého vína 80 g krupicového cukru 1 lžička strouhané kůry z biocitronu 250 g jahod + 4 na ozdobení 1 kg melounové dužiny, zbavené semen a pokrájené plátek melounu nebo snítky meduňky k ozdobení

Postup

Víno a cukr přiveďte k varu a nechte pět minut bublat. Vypněte a přidejte citronovou kůru. 1 Svařené víno, jahody a melounovou dužinu rozmixujte dohladka. 2 Ochutnejte, případně přislaďte. Dejte alespoň na 3 hodiny zakryté odpočinout do chladničky. 3 Při podávání rozdělte do misek a ozdobte melounem nebo meduňkou. NĚCO NAVÍC Osvěžující letní perlivý koktejl si připravíte, když polévku rozdělíte do 8 vysokých sklenek na stopce, takzvaných fléten, a dolijete vychlazeným suchým sektem.

Zdroj

http://www.recepty-zdarma.cz/free-recipe/specialni-polevky/melounova-polevka-s-jahodam/72/index.html

Tento recept 16.03.12 09:02 přidal uživatel cibuto.

Zpět na seznam receptů

© 2018 Václav Kozák (O autorovi)