České melouny

Přihlásit se Zaregistrovat se
Sponzor Stemelli

Cesnek.cz

Melounový med - DIA (vodní meloun)

Ingredience

10 kg melounů

Postup

Melouny omyjeme, rozkrojíme na čtvrtky, lžící vydlabeme dužinu, semínka vybereme, dáme do mísy a vařečkou rozmačkáme nebo prolisujeme na strojku na ovoce, přendáme do hrnce a zprudka uvedeme do varu, za stálého míchání sbíráme pěnu, pak oheň zmírníme a vaříme dál za stálého míchání, až se protlak objemově zmenší 6-7 krát a začne rosolovat. Protlak má červenohnědou barvu a je velmi aromatický. Za horka naplníme medem zavařovací sklenice, uzavřeme víčky a obrátíme dnem vzhůru, dokud nevychladnou. Melounový med používáme do koláčů, buchet, pohárů apod.

Zdroj

http://recepty.chytrazena.cz/dia-melounovy-med-108006.html , ( k hladaniu v nasich vodach ma ale inspiroval velmi podobny recept od vychodnych susedov http://www.gotovim.ru/recepts/conserve/other/4866.shtml )

Tento recept 02.02.14 11:32 přidal uživatel jujto.

Zpět na seznam receptů

© 2024 Václav Kozák (O autorovi)