České melouny

Přihlásit se Zaregistrovat se
Sponzor Stemelli

Cesnek.cz

Meloun s mozzarellou a parmskou šunkou

Ingredience

1 meloun Charantais, 100 g mozzarelly, 1 snítka máty, 100 g parmské šunky, šťáva z 1 limety, špetka soli, čerstvě mletý pepř, 2 lžíce oliv. olej.

Postup

1. Meloun rozčtvrtíme a jadérka vybereme lžící. Čtvrtky melounu nakrájíme na dílky a odřízneme slupku. 2. Mozzarellu necháme okapat a poté jí pokrájíme na kostky. Mátu opereme, osušíme a otrháme lístky. 3. Dílky melounu, mozzarellu a parmskou šunku ozdobně upravíme na talíře. 4. Limetovou šťávu mícháme se solí a pep řem tak dlouho, dokud se sůl nerozpustí. Pak zašleháme olivový olej. Touto zálivkou přelijeme připravené přísady na talířích. Ozdobíme lístky máty a podáváme s bílým pečivem. Tip: Místo charantaiské ho melounu může me použít meloun medový.

Zdroj

prima-recepty.cz/recept/35892-meloun-s-mozzarellou-a-parmskou-sunkou/

Tento recept 25.07.10 18:52 přidal uživatel Vašek.

Zpět na seznam receptů

© 2024 Václav Kozák (O autorovi)