České melouny

Přihlásit se Zaregistrovat se
Sponzor Stemelli

Cesnek.cz

Opilý meloun

Ingredience

vodní meloun vodka nebo bílý rum kostky ledu

Postup

Postup přípravy V českých luzích a hájích se těší stále větší oblibě recept na opilý meloun. Jak už sám název napovídá, jedná se o kombinaci alkoholu a melounu. Výběr lihoviny závisí zcela na vkusu kuchaře, měl by to však být alespoň 38% alkohol (osvědčená je vodka nebo bílý rum). Doporučený poměr je cca 1 dcl alkoholu na 1 kg melounu (lepší je méně zralý). Způsob tvorby se také kraj od kraje liší. Zatímco někteří se nechají inspirovat dlabáním dýně a vyříznou do melounu otvor, do něhož převrátí láhev a počkají, až se vstřebá, jiní si s opíjením této tykvovité zeleniny dají důkladnou práci a alkohol aplikují pomocí injekční stříkačky. Zajímavá úprava je také: meloun se vydlabe a dužnina se vymčká přes sítko. Získaná šťáva se vrátí do vydlabaného melounu, přilije se alkohol a pár kostek ledu. Ať tak či onak, pro důkladné vychutnání si tohoto alkoholického pokrmu je potřeba meloun na dva dny zavřít do chladu. Teprve pak se alkohol důkladně naváže na dužninu a meloun dostane ten správný šmak.

Zdroj

http://www.svetmaminek.eu/products/melounova-inspirace/

Tento recept 27.01.12 17:02 přidal uživatel standa23.

Zpět na seznam receptů

© 2024 Václav Kozák (O autorovi)