České melouny

Přihlásit se Zaregistrovat se
Sponzor Stemelli

Cesnek.cz

Opilý meloun 2

Ingredience

1. asi 5 kg meloun 2. asi 3-5 dcl vodky nebo rumu 3. sterilní injekční stříkačka a jehla 4. bílá svíčka 5. sáček sádry 6. špachtle 7. miska 8. hadřík 9. zapalovač

Postup

Dovolil som si pridať druhý recept na "Opilý meloun", ktorý je, si myslím, dôkladnejšie popísaný. Pri príprave "Opilého melounu" postupujeme takto: 1. Připravený meloun omyjeme od nečistot a natáhneme do stříkačky alkohol. Stříkačku zapíchneme do melounu a obsah pomalu a po částech vtlačíme dovnitř, tak bude mít alkohol čas vsáknout do dužiny melounu. Zralý meloun se plní hůře, ale jde to. Několika dírkami meloun naplníme a přitom do něj vměstnáme asi 3-5 dcl alkoholu. 2. Po vytažení stříkačky z ranky hadříkem setřeme vyteklý alkohol a otvor okamžitě zakapeme voskem ze zapálené svíčky, abychom zamezili přístupu vzduch, který by meloun zkazil. Tento úkon je nejobtížnější, protože tekutina se okamžitě dere ven a překáží při zakapávání. Na dírku nakapeme voskem malou hromádku, kterou můžeme ještě zacelit plamenem zapalovače. Stejně voskem zalepíme všechny ostatní otvory. 3. Rozděláme si v misce sádru a špachtlí ji rovnoměrně naneseme na meloun do tloušťky asi 1-2 cm. Pečlivě zakryjeme každé volné místečko, dokud se zelený meloun nezmění v bílou kouli. Po zaschnutí meloun přeneseme do chladného sklepa, kde nemrzne. Počkáme asi tři měsíce a před samotnou konzumací rozloupneme bílou skořápku. Potom už můžeme voňavé překvapení servírovat hostům.

Zdroj

http://www.domek.cz/clanky/sikovny/sikovne_doplnky/opily_meloun.htm

Tento recept 01.06.12 10:05 přidal uživatel marek956.

Zpět na seznam receptů
AutorNázorVloženo
tatulda2005
návštěvník
To je zajímavý. A to ten meloun vydrží 3 měsíce? To je si díky tý sádře, že je meloun bez vzduchu.
Reagovat
24.08.12 09:09

© 2024 Václav Kozák (O autorovi)