České melouny

Přihlásit se Zaregistrovat se
Sponzor Stemelli

Cesnek.cz

Melounové gazpacho

Ingredience

3 rajčata 350 g melounu 1/2 stroužku česneku 50 ml olivového oleje hrst čerstvé bazalky cukr podle chuti 1/2 malé dýně 1/2 okurky 1 lžíci hořčice 2 lžičky sherry nebo červeného vinného octa sůl, bazalku na ozdobení a krevety (ty nemusí být)

Postup

Na pánvi orestujte na olivovém oleji česnek, pokrájená rajčata (návod, jak je oloupat a zbavit semínek, najdete ve videu pod tímto receptem) a bazalku. Orestovanou zeleninu dejte do hrnce, kam už jste si připravili na kousky nakrájenou dýni a salátovou okurku. Přidejte ocet, hořčici, zbytek oleje a meloun zbavený peciček, promíchejte a vše nechte asi 10 minut odpočinout. Nakonec směs rozmixujte ponorným mixérem a dosolte podle chuti. Pokud máte rádi krevety, spařte je asi 1 minutu ve vroucí vodě, pak je prudce ochlaďte ve studené vodě (tomuto postupu se říká blanšírování) a podávejte je s polévkou dozdobenou lístkem bazalky.

Zdroj

http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/tipy-na-party/33896-osvezujici-letni-recepty-s-melounem

Tento recept 18.04.13 08:06 přidal uživatel jri.

Zpět na seznam receptů

© 2024 Václav Kozák (O autorovi)